Gekke Gerritje kan u van dienst zijn met diverse zaken op muziekgebied. Van 't inspelen van toetsen/accordeon tot 't schrijven, produceren en publiceren van 'n lied of uitvoering. Ook voor 't tweaken van midifiles kunt u bij mij terecht. In mijn kleine muziekstudio zijn al vele zaken opgenomen variërend van levenslopen, Pap en Pudding tot de Deurzakkers. Hieronder enkele mogelijkheden, en daaronder weer diverse projecten die ik heb mogen verzorgen en/of ondersteunen.

Orkestbanden:

Het wereldwijde web staat er vol mee. Mocht de orkestband die jij/jullie zoeken nu nergens te krijgen zijn, dan kan ik die maken. Zoek je een orkestband, karaokeversie van 'n onbekend of zeldzaam nummer? Ik kan je verder helpen. Prijzen uiteraard afhankelijk van tijd en complexiteit.

Bruiloften/bedrijfsfeesten/levenslopen

Een opkomende trend is tegenwoordig het opnemen van een lied ten bate van een bruidspaar, jubilaris of ander heugelijk feit. Vaak wordt gekozen voor 'n kort en krachtig nummer om de feestvarkens te beschrijven óf voor de gek te houden natuurlijk. Ik heb de mogelijkheid deze op te nemen en kan uiteraard desgewenst meeschrijven aan de tekst. Op verzoek kan er ook op locatie opgenomen worden.

Totaalproducties:

Ik kan voor hobbyist of artiest de totaalproductie voor mijn rekening nemen. Vanaf 't opnemen, produceren, editen, mixen masteren, tot het verzorgen van 't hoesontwerp en drukwerk. Eerst 'n demo opnemen? Geen probleem! Ook voor bandmerchandise kunt u bij mij terecht. Voor grotere gezelschappen of bands kan ik terecht bij ex-compagnon Patrick Marcelissen in Raamsdonksveer.

Opfrissen oude opnames

Heeft u nog oude cassettes liggen met de demo van uw eerste bandje? Heeft u nog opnames van vroeger van 'n dierbare die met de tijd slechter en onverstaanbaarder worden? Ik kan deze opnames middels mastering en editing een stuk verbeteren en opknappen. Vervolgens kan ik deze nieuwe versie voor u op CD of USB zetten zodat ze voor altijd bewaard kunnen blijven zonder verder achteruit te gaan.

Mastering

Zowel voor 't opfrissen van (oude) opnames als voor de complete mastering kunt u bij mij terecht. Ik zorg dat uw opname nóg beter uit de verf komt. Smaken verschillen inderdaad maar ik kan een gemaakte opname naar wens 'vetter' 'beter' of juist 'dunner' laten klinken. Met behulp van digitale multibandcompressors kan ik (tot bepaalde hoogte) stemmen/instrumenten wat meer naar boven laten komen of juist naar achteren laten verdwijnen. Irritante 'clicks' of krassen kan ik bewerken, ruis onderdrukken. Kortom: elke opname kan ik beter laten klinken dmv mastering. Het verhaal dat er met één druk op de knop van een bestaande opname een orkestband is te maken verwijs ik bij deze naar 't rijk der fabelen. (Door 't weghalen van 't 'midden' in stereo-opnames kan vaak de zang bijna verdwijnen. Echter geldt dit dan ook voor vele instrumenten. De echo/galm van 'n stem blijf vaak nog wel te horen, en de kwaliteit van zo'n 'orkestband' laat ALTIJD zwaar te wensen over)

____________________________________________________________________

Ervaringen uit 't verleden bieden wél garantie voor de toekomst!

 

Hieronder vind u een opsomming van vele zaken waarmee ik mij in 't verleden heb beziggehouden. Het geeft hopelijk een goede indruk van wat u van mij kunt/mag verwachten.....

 

Muziek- en Showbureau Jan Vis

Voor Muziek- en Shwobureau Jan Vis mocht ik diverse posters, CD wallets, folders en flyers ontwerpen. O.a. voor: Nathalie Makoma, Dries Roelvink, Albert West, de Tokkies, de Kleinkeinder, Neil, Sonnius Priesterfonds e.v.a.

Projecten Vis Muziek en Showbureau Jan Vis
Naast het ontwerpen mocht ik vaak in de oude Vissstudio vertoeven als sessiemuzikant bij diverse projecten. Ook schreef ik voor 't album van de familie Tokkie het nummer "Lompen en metaal". Voor de "Kleinkeinder" schreef ik het nummer "Pléntjes op de zolder" wat ik ook opnam met Pap en Pudding. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de versie van de Kleinkeinder stukken beter is geworden.......complimenten aan Roel.

Onder 't pseudoniem "Perry Verriek en Ted de la Koers" nam ik met producer Roel Jongenelen het EPO-lied op wat in 2007/2008 erg actueel bleek tijdens de Tour de France.

Roel Jongenelen

Topproducer Roel Jongenelen werkt inmiddels ook voor zichzelf (Apollo-98) en bij hem mocht ik o.a. het omstreden lied "Hoeren neuken, nooit meer werken" inspelen met mijn accordeon. Ik werkte mee aan een videoclip van de Tokkies (Blij met de buren) en figureerde op verzoek in de videoclip van Rob Winters als 'ruige biker' (zónder motorrijbewijs). Ik heb diverse CD-covers voor Roel zijn stal ontworpen en onderhoud nog steeds 'n warme band met deze muzikant/producer.
Singles Roel Roel Jongenelen Via Jan Vis mochten wij samen al regelmatig aantreden als 'Zeemansduo' op accordeon en gitaar tijdens haringparty's in o.a. Tjechië en Duitsland. Op verzoek zijn wij nog steeds te boeken!

WC Experience

wc experience albums Website WC Experience Met compagnon Patrick Marcelissen heb ik onder de vlag van Royal Flush producties vele CD's van ons bandje WC Experience geproduceerd, gemixt en gemasterd. Na 't album "Watt'n Balle" wat mmv Roel Jongenelen bij Jan Vis werd opgenomen, zijn alle overige albums en singles daarna door Patrick en ondergetekende geproduceerd, opgenomen, gemixt en gemasterd. Ook tekenen Patrick en ik samen voor de hoesontwerpen, ontwerp van shirts en andere merchandise voor ons bandje.

Rowwen Hèze

Ter gelegenheid van 't 25-jarige jubileum van Rowwen Hèze werd door de crew en 't management 'n speciale single opgenomen. Omdat zij in de gelederen vele muzikanten hadden, maar geen accordeonist mocht ik deze single mee inspelen. Dit vond ik hartstikke stoer en ik ben er dan ook best trots op. Opname/mix/mastering kwam voor rekening van muzikale duizendpoot Mike Manders.

Pap en Pudding

Pap en Pudding Pap en Pudding website

Alle nummers van Pap en Pudding worden voor 80 procent door mijzelf ingespeeld, opgenomen, gemixt en gemasterd. Voor de overige 20 procent mag ik rekenen op de hulp van professionals waaronder Roel Jongenelen (bas/gitaar/koorzang) Annemarie de Kort (koortjes/backingvocals) William Bossong (Mooi Wark, gitaar/bas) Arjan vd Broek (gitaar) Patrick Marcelissen (gitaar/koorzang). Ook het ontwerp van de CD"s, shirts en website heb ik voor mijn rekening genomen.

Toon de Migra

Accordeonist Toon de Migra mag ik tot mijn vaste vriendengroep rekenen. Samen zitten we (veel te weinig) wel eens in mijn bescheiden opnamestudio en nemen dan 'voor de leuk' samen nummers op, waaronder: "De Fles" "Lieve Linda" en "De Smokkelaar". Binnenkort kunnen jullie hopelijk weer meer van ons samen verwachten. Dit alles is niet fysiek te verkrijgen, echter wél als mp3 mocht u interesse hebben. Ook zijn bovengenoemde tracks te beluisteren via Youtube. Klik op de titels om de tracks te beluisteren.

Het Gouwe duo

Uit mijn vroegere woonplaats Herpen werd ik benaderd door Geert School en Peter Uijen of ik hen wilde helpen met 't opnemen van het nummer "Geef er nog maar één". Samen hebben we deze single tot 'n leuk eindproduct weten te maken. Als dank mocht ik figureren als barman (drank gratis!) in de bijbehorende videoclip.

De Deurzakkers

Voor de afstudeerfilm van Rob Janssen "De Raad" werd ik benaderd om 'n tweetal carnavalsnummers te schrijven. Eén van deze nummers werd zo enthousiast ontvangen door eerdergenoemde dat hij de Deurzakkers benaderde om het in te zingen. De heren Clemens en Willem kwamen naar 't pittoreske Oss om het nummer "De Sigaar' te vereeuwigen. Op 't moment van schrijven wordt de laatste hand gelegd aan de speelfilm, maar of 't een succes wordt of niet: ik ben trots dat ik er mijn aandeel in heb mogen hebben. En jawel: wederom een cameo als barman!

Carnavalsliedjesfestivals

Voor diverse carnavalsliedjesfestivals heb ik nummer geschreven en/of geproduceerd. In Geffen zijn met mijn liedjes o.a. De Rooie Mies, Duo Black en White, de Vrolijke Stootjes en Nooit Gedacht 5 met de eerste prijs gaan strijken. Leuk! Voor vriendenclub 'de Brugzeikers' heb ik meermalen de orkestbanden mogen leveren wat inmiddels tot tweemaal toe een eerste prijs opleverde. (Noot vd redactie: in m'n eigen Oss kwam ik nooit verder dan 'n zesde plaats helaas)

Van Bill/DJ Geert Bergers

Onder de naam "Van Bill" nam DJ Geert Bergers met zijn companen een danceversie op van het door Marcelissen en ondergetekende geschreven Rammpsteiner Kloempestoemper getiteld "Klumpestoemper". Dit werd een bescheiden hit die nog regelmatig te horen is tijdens feesten en kermissen. De Limburgse formatie "Neet kepot te kriege" voorzag 't aanstekelijke nummer van 'n tekst en bracht 't uit onder de naam "Gloria" wat in Limburg gerust een bescheiden hit genoemd mag worden. De Havenzangers veranderde de tekst in "M'n klompkes doe ik aan". Helaas veranderde laatstgenoemde ook de namen van de schrijvers op de CD, wat hen op 'n boete van de VCP (Vaste Commissie Plagiaat) van BUMA STEMRA kwam te staan. Inmiddels hebben zij persoonlijk spijt betuigd, is financieel alles teruggedraaid zoals 't hoort en moet ik eerlijk bekennen dat 't eigenlijk best een leuke versie is geworden!

Het nummer wat ik later voor Van Bill schreef "Plastieke Annemieke" mocht helaas als C-kant op minder succes rekenen als de Klumpestoemper, maar toen ik het een jaar later opnam met Pap en Pudding kreeg 't alsnog het succes wat het verdiende.

Jeffrey Heesen

Nederlandstalige zanger Jeffrey Heesen zette zijn allereerste stappen in het schnabbelcircuit met 'n single geschreven en geproduceerd door Patrick Marcelissen en ondergetekende. Het nummer "Muziek" werd dankzij zijn toenmalige louche manager géén succes, maar als ie ooit definitief doorbreekt dan gaan wij natuurlijk wél beweren dat dat dankzij ons is! ;-)

Danny Poppinghaus

Via liedjesschrijver Tonnie vd Ven uit Oss kwam ik samen met Patrick Marcelissen in contact met Danny Poppinghaus waarvoor wij 't nummer "Jij hoeft mij niets te zeggen" mochten produceren, opnemen, mixen en masteren. De tekst kwam van Tonnie van de Ven.

 

U leest 't: Aan diversiteit geen gebrek, maar met 'n gezonde voorkeur voor feest, hoempa en/of Nederlandstalige muziek!

 

Rene van Rooij